Kløverhuset – Fra kjøpesenter til kulinarisk perle

Kløverhuset har gått fra å være et av Bergens eldste kjøpesentre til et moderne hotell med Sjø Restaurant & Vinbar. Her finner du en kulinarisk perle som kombinerer lokal sjømat og vestnorske råvarer.

Video
Video
Kløverhuset – Fra kjøpesenter til kulinarisk perle

Med utsikt mot Vågen og Bryggen i Bergen og inspirasjon fra både det lokale og internasjonale kjøkkenet, åpnet Sjø Restaurant & Vinbar dørene for en smaksopplevelse av de sjeldne. I anledning høstmenyens lansering inviterte de til en prøvesmaking, hvor et utvalg gjester fikk oppleve en femretters meny – eller nesten, for en hemmelig sjette rett ble også servert denne kvelden.

Nydelig utsikt til velsmakende retter

Daglig leder Rune Fristad, fra Magic Restaurants, delte litt om konseptet bak restauranten. "Historien bak Sjø er havnen i Bergen. Vi er inspirert av Vestlandet som møter verden," forteller Rune. Denne inspirasjonen ble gjenspeilt i menyen, hvor råvarer fra havet og gårdene på Vestlandet ble tilberedt med en unik vri av det nye kjøkkenteamet fra Norge og Spania.

Sanne og Godfrey ble virkelig begeistret av matopplevelsen på Sjø

Blant gjestene var kokk og matentusiast Godfrey Manoharan, kjent fra konseptet "Middag med Godfrey", og hans venninne og kollega Sanne Funder Nygaard. Begge var begeistret for smaksopplevelsen. "Carpaccio av torsk var helt klart min favoritt," sier Sanne, og legger til at retten virkelig fanget essensen av høst og hav. Men det var desserten "Sjø Eple" som fikk praten til å gå ved bordet – en raffinert avslutning, kunstnerisk og smakfull, og en hyllest til sesongens råvarer.

Se videointervjuet her: 

Kveldens største overraskelse var likevel den hemmelige sjette retten, en krokett av torsk inspirert av portugisisk kjøkken. "Denne frittersen var en skjult skatt," sier Godfrey. "Jeg kunne gått til Sjø hver dag bare for å spise den." En rett som virkelig satte et internasjonalt preg på menyen.

Hovedretten bestod av lammecarré med kirsebærsaus og potetpuré. Selv om porsjonene var små, var det ingen tvil om at dette var en gjennomført smaksmeny, hvor hver rett var nøye komponert for å gi gjestene en liten bit av Sjøs kulinariske univers.

Lammecarré med kirsebærsaus og potetpuré

Avslutningen på kvelden var mildt sagt imponerende. "Sjø Eple" – en dessert som ved første øyekast så ut som et vanlig eple, men som ved første bit avslørte en perfekt balanse av kremete friskhet og crunch. Litt mørk sjokolade toppet det hele og gjorde desserten til kveldens absolutte høydepunkt.

Sjø eplet, som satt Godfrey i "food coma"

Sjø Restaurant & Vinbar har klart å skape en opplevelse som kombinerer Bergens rike historie med moderne smak, alt i en hyggelig setting. Her kan du nyte smaken av Vestlandet, pakket inn i spennende retter og smaker som både overrasker og begeistrer.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

October 12, 2024
Artikkel
Artikkel
Sirkuset fra Loddefjord

Pokal har gitt ut nytt album, 8 år etter debuten. Vi tok en prat med bandet om den nye platen og hvordan den er blitt til.

October 4, 2024
Artikkel
Artikkel
Den nye BIFF-sjefen er klar for jubileumsfestival.

BIFF 2024 er rett rundt hjørnet, og i år er festivalen 25 år. Vi tok en prat med den nye BIFF sjefen og fikk hans tanker om høstens store høydepunkt.

October 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Musikalsk Joker-premiere: Bergen Kino

Bergen Kino hadde før-premiere av Joker: Folie à Deux, en film som byr på en dypere psykologisk reise inn i Jokers sinn, med en musikalsk vri.