Fjellplatået som forener friluft og fest

Den nyåpnede terrassen på Ulriken inviterer til fantastisk utsikt, livemusikk og avslappende atmosfære. Med nye opplevelser både for turgåere og de som vil nyte en dag ute, har fjelltoppen noe for alle.

Video
Video
Fjellplatået som forener friluft og fest

På toppen av Bergen, blant de majestetiske fjellene og den klare høstluften, ble Ulriken sitt nye fjellplatå offisielt åpnet med en storslått feiring denne lørdagen. Med spektakulær utsikt over byen og fjorden kunne de fremmøtte kose seg på den nyrenoverte terrassen, som nå huser en innbydende utebar og hele 250 sitteplasser. Det var en dag fylt med musikk, god mat og en fantastisk stemning som ga følelsen av ekte bergensk friluftsglede.

Se hele videosaken her:

Den store åpningen ble markert med et After Hike Party, hvor gjestene ble møtt av livemusikk fra Daniel Jølle og en deilig duft av grilling som fylte luften. Amanda Haugland, daglig leder hos Ulriken 643, kunne ikke skjule sin entusiasme for prosjektet som har vært under arbeid i over to år. "Vi har renovert hele takterrassen, satt opp flotte møbler og bygget en utebar," sa Haugland i et intervju. "Det er utrolig kjekt å se folk nyte det nye området, danse og synge med, mens de tar inn den fantastiske utsikten fra Ulrikens topp."

Daniel Jølle var i støttet på toppen av Bergen.

Åpningsdagen var bare begynnelsen for fjellplatået, som nå vil være en levende arena for kulturtilbud, friluftsopplevelser og avslapning for både byfolk og turister. Men Ulriken har alltid vært mer enn bare en utsiktspunkt. Naturen rundt er en av de største grunnene til at folk strømmer til fjellet året rundt, og det er mange måter å oppleve den på.

Den sagnomsuste Ulriksbanen har siden 1961 fraktet besøkende fra byens gater til høyfjellets rå natur. En kort gondoltur opp til toppen gir deg følelsen av å være langt borte fra byens kjas og mas, og så snart du stiger av, åpenbarer det seg et landskap som innbyr til både vandring og hvile. Mange benytter seg av Sherpatrappene – en imponerende steintrapp med over en halv million passeringer i året – som en av de mest populære turene opp og ned fjellet.

Amanda Haugland, daglig leder hos Ulriken 643

For de som vil utforske mer, er den luftige ziplinen et populært innslag på Ulriken. Med vind i håret og adrenalinet pumpende i kroppen, kan du suse gjennom luften på Norges raskeste zipline mens du tar inn den majestetiske utsikten over byen og fjordene. En opplevelse som virkelig setter friluftslivet i et nytt perspektiv.

Etter en lang dag ute, kan de som ønsker å unne seg noe ekstra, sette seg ned på Skyskraperen Restaurant, hvor kokker serverer retter basert på sesongens lokale råvarer. Enten du velger en tre-retters lunsj eller en fem-retters middag, kan du være sikker på at smakene vil gi deg en like stor opplevelse som naturen rundt deg. Og for de som ønsker noe litt enklere, er kafeen på toppen av fjellet et innbydende sted for en kopp kaffe, en fersk Ulriken bolle, eller til og med de nylig introduserte blåskjellene i nordisk curry.

Det er dette som gjør Ulriken så spesiell – det er noe for alle og enhver. Enten du er der for en rolig tur med familien, et adrenalinkick på ziplinen, eller bare vil nyte et måltid med den beste utsikten i byen, så byr Ulriken på det hele. Amanda Haugland oppfordrer bergenserne til å virkelig ta i bruk fjellet og alle dets tilbud. "Med et årskort får du ubegrenset turer opp og ned Ulriken, og det er virkelig value for money," sier hun.

Se mer om årskort her!

Med det nye fjellplatået er Ulriken enda mer enn før en levende del av Bergen – en plass hvor folk kan kombinere friluftsliv, kultur og god mat, alt med den beste utsikten byen har å tilby.

Se profil fra ByGuiden:

No items found.
Laget av Fire Media

Siste innlegg

September 6, 2024
Video
Video
Premierefest på "Oppsig" sesong 2!

Marius la på seg 8 kilo i forrige sesong av Oppsig. Nå er de tilbake med sesong 2, og vi var tilstede på premieren.

August 25, 2024
Artikkel
Artikkel
Feelings 2024: Storm, musikalsk magi og Bergenserens ustoppelige festivalglede

Bergen fester - uansett vær! Her er vår oppsummering av Feelinngs festivalen 2024

August 22, 2024
Artikkel
Artikkel
Vi lanserer ByGuiden!

ByGuiden gir deg en nøye utvalgt samling av Bergens beste spisesteder og kulturscener, slik at du kan oppleve byen på best mulig måte!