Bergen Julemarked er tilbake på Festplassen med nye attraksjoner, flere boder og ekte julestemning – en førjulstradisjon som gleder både bergensere og turister.
På toppen av Bergen har Fløirestauranten gjenåpnet sine dører. Under ledelsen av daglig leder Christina Bollmann, har stedet allerede begynt å fange hjertene til byens innbyggere med sitt varme og inkluderende miljø. På åpningsdagen fikk vi muligheten til å delta. I går klippet Christina Bollmann åpningssnoren på Fløirestauranten. Med tårer i øynene reflekterte hun over de intense 14 månedene med hardt arbeid som har gått med til å realisere dette drømmeprosjektet. Fra det øyeblikket hun tok fatt på dette ambisiøse prosjektet, har reisen vært fylt med utfordringer, læring og en dyp følelse av ærefrykt.
– Jeg kjenner på en voldsom ærefrykt, samtidig som jeg er veldig, veldig stolt, deler hun.
Christinas visjon for Fløirestauranten var klar fra starten: å skape en ny storstue for bergenserne. Et sted hvor folk ikke bare kommer for å spise, men for å føle et eierskap og en tilhørighet. Ser man rundt i det romslige lokalet, på teamet som smiler bredt og på de forventningsfulle gjestene, er det tydelig at hun har lykkes.
Se hele videoen her:
Men Christina og hennes team har ikke stoppet ved å skape et varmt og innbydende sted. De har sørget for at menyen reflekterer en sterk lokal forankring, med fokus på kvalitetsråvarer fra fjell, fjord, og vegetariske alternativer.
– Vi har delt det opp i tre kategorier, igjen for å ha noe for alle, forklarer Christina.
Fra jazzbandet som spiller sjarmerende melodier for å skape stemning, til det omfattende utvalget av retter som endres med årstidene, er det klart at Fløirestauranten ønsker å tilby en unik og variert spiseopplevelse. Vårmenyens gule ertesuppe med salt kjøtt og knoker til 200 kroner, og den luksuriøse tørrmodnede oksesteken til 440 kroner, er bare to eksempler på den kulinariske opplevelsen som venter gjestene.
Med 1900 kvadratmeter til rådighet, inkludert en 600 kvadratmeter stor uteservering, designet for å huse rundt 350 personer, har Fløirestauranten blitt et imponerende samlingspunkt i byen. Åpningstidene fra klokken 11:00 til 23:00 hver dag, hele året, bekrefter restaurantens ambisjon om å være et sted for alle anledninger og årstider.
Christina Bollmanns engasjement og lidenskap for Fløirestauranten og bergenserne skinner tydelig gjennom i hvert hjørne av lokalet. Fra menyens utforming til den gjestfrie atmosfæren. Det er derfor en stor glede å kunne gratulere Christina og hennes team med en vellykket åpning. Fløirestauranten er utvilsomt blitt en kjærkommen nyhet for både lokale og besøkende, et sted hvor man kan finne både kulinariske nydeligheter og et varmt fellesskap.