Et nostalgisk gjensyn med 90-tallet

Til ære for 90-tallet og den ikoniske æraen med utestedene Exodus og Ditlef, inviterer Bar 3 til Throwbackarrangement i de gamle lokalene til det som var en av byens mest populære møteplasser.

Artikkel
Artikkel
Et nostalgisk gjensyn med 90-tallet

Det nærmer seg en hyllest i sentrum. Bar 3 arrangerer en kveld til ære for Ditlef og Exodus, de legendariske utestedene som en gang var en snakkis i byen. Arrangementet, planlagt av de tidligere eierne Endre Søraas og Kai Bjørndal,  lover å gjenopplive minnene og stemningen fra stedet som alle hadde en mening om.

Utenfor Exodus, Bilde fra Exodus tidligere nettside.

– De ansatte formet stedet

Ditlef og Exodus, etablert i 1985 av Ole Jørgensen, Terje Kristiansen, Einar Salomonsen, og Helge Knutsen, startet som et utested (Exodus) og et spisested (Ditlef). I 1989 gjennomgikk de en transformasjon og ble til to separate utesteder, hver med sin unike, musikalske retning. Disse stedene ble raskt mer enn bare utesteder; de ble institusjoner som formet Bergens natteliv. Endre Søraas, som har vært en del av Ditlef og Exodus siden 1991, reflekterer over de unike kvalitetene som skilte disse stedene fra andre.

– Det gode miljøet blant de ansatte og våre fantastiske gjester formet stedet til en drømmeplass, sier Søraas.

Ditlef og Exodus var ikke bare steder å gå ut på; det var steder der minner ble skapt, vennskap dannet, og der hver kveld var en historie i seg selv.

Kvelden på Bar 3 er ikke bare en feiring; det er en gjenopplivning av ungdomstiden. Med to dansegulv vil gjestene kunne oppleve Ditlef-musikk på den ene siden og Exodus-musikk på den andre. Arrangørene har lagt stor vekt på detaljer for å sikre at atmosfæren gjenspeiler ånden fra den gangen utestedene hadde sin storhetstid.

– Det er en mulighet til å gjenoppleve stemningen, musikken, og gleden, slår Bjørndal fast.

Kai Bjørdal, var ofte DJ på Exodus. Bilde Klubblisten.

Gått over all forventning

Reaksjonene på ideen om en gjenopplivning av Exodus har vært svært positive.

– Jeg har aldri sett en mer positiv tilbakemelding på et arrangement, sier Søraas og konkluderer med at dette tyder på at Ditlef og Exodus fortsatt har en spesiell plass i hjertene til bergenserne.

Både Søraas og Bjørndal er realistiske når det kommer til muligheten for et fullstendig comeback for et sted som Ditlef/Exodus.

– Det var en tid som ikke kan gjenskapes, svarer Søraas. Han håper likevel at kvelden kan bringe magien fra den gang til live igjen.

Russens feststue det var Dusen, Bilde fra Exodus tidligere nettside.

En invitasjon til nostalgi

For Søraas, Bjørndal, og mange andre er Ditlef og Exodus mer enn bare utesteder; de er deler av livshistorien.

– Jeg gleder meg faktisk mer til 29.desember enn julaften, røper Søraas.

Dette arrangementet er en sjelden mulighet til å gjenoppleve, feire og dele minner fra en svunnen tid.

Lasershow, Bilde fra Exodus tidligere nettside.

De som ønsker å delta på denne nostalgiske reisen og feire minnene fra Ditlef og Exodus, kan finne mer informasjon om arrangementet her. Det er en unik mulighet til å gjenoppleve stemningen, musikken og opplevelsen fra en tid da Ditlef og Exodus var i sentrum av Bergens uteliv.

Tykk på bildet for å gå til arrangementet på Facebook.

Siste innlegg

May 8, 2024
Artikkel
Artikkel
STIL med Patrik Gullaksen Vik

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.

May 1, 2024
Video
Video
De vil bli Bergens beste coctailbar

«Tipsy» i Vaskerelvsmauet åpner med ambisjoner om å være blant Bergens beste steder å tilbringe kvelden. Vi har fått en sniktitt på den nye baren og et innblikk i planene videre.

April 28, 2024
Video
Video
Bergen City Marathon 2024

Bergen City Marathon samlet hele byen i en feiring av idrett, samhold, sykehusklovner, og fellesskapsfølelse i Bergen.