STIL MED ADRIAN SCHIVE

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.

Artikkel
Artikkel
STIL MED ADRIAN SCHIVE

En bipolar street cowboy


Hils på Adrian Schive, multitalentet som kan kalle seg alt fra kunstner til skuespiller og humorist. Det er kanskje på improscenen han briljerer aller mest, men motegamet er ikke langt i fra. Nylig flyttet han til Oslo, og i den forbindelse går det i logistikk, logistikk, logistikk pluss en god dose faktisk flytting og oppdagelsesferder i hovedstaden. 29-åringen kunne kjenne kallet etter å gjøre noe skummelt og starte et nytt kapittel i livet, og han actet på det. Med en oppvekst i Spania, kjemper Adrian mot janteloven i hjemlandet, mens han dyrker interessen for skuespill, interiør, mote og film.

Hei Adrian, hva inspirerer deg om dagen?

– Mye av det som både gjør meg glad og inspirert om dagen er at jeg har "gutset" litt på hovedstaden nå i en alder av 29 år, man får veldig mye positiv energi når man hopper ut av komfortsonen. Men ellers er det småting i hverdagen som er viktigst når det kommer til glede.

Der tror jeg du er inne på noe, fortell mer!

– Nei, alt fra en god treningsøkt til å henge med folk man er glad i, kaffe på sengen, dra på kaffe, en god film og så videre. Inspirasjon for meg varierer veldig, det kan være så mange ulike elementer fra svært forskjellige kilder, men jeg blir veldig inspirert av å oppsøke nye plasser og bare sitte der og være en peoplewatcher.

Hvordan vil du beskrive din personlige stil?

– Ha-ha, ja, hvordan skal jeg beskrive den. Altså jeg henter jo inspo fra alle kanter. Jeg kan bli inspirert av en cowboy jeg ser i serien "Yellowstone" til Rosalia videre til A$AP Rocky til Johnny Depp og tilbake til en biker man ser i en bar. Så man kan vel beskrive den som en bipolar street cowboy.


Liker det, ha-ha. Hva er de viktigste elementene som definerer stilen din, da?

– Det er nok gjennomgående at det er noen form for americana i stilen min. Jeg liker å ha en rough edge uansett, og det finner man jo ofte i den "western-stilen". Det kan være alt ifra cowboyboots, hatter, skjerf i halsen eller i hofteparti, skinnjakke eller en grov skjorte osv. Jeg er veldig glad i vintage. Det er noe med når ting gjerne er brukt og at det bærer preg av en historie. Nå sikter jeg primært til kvalitetsprodukter som bærer preg, for meg er det en betydelig forskjell, for det er noen produkter som rett og slett ikke er av god nok kvalitet til å bli kjøpt opp igjen senere. Et eksempel på det kan være at du ikke går på en vintage butikk og kjøper en Zara skjorte, liksom.

Hvor finner du inspirasjon når du skal kle deg?

– Primært så tror jeg mye ligger underbevisst, fra ting jeg har sett/plukket opp i det siste. Jeg gjør ofte noen googlesøk om jeg har en idé, men får gjerne ikke helt visualisert det. Jeg har en go-to som heter Nick Fouquet, han driver et hattebrand I LA og er utrolig flink med både styling og håndverket sitt. Ellers titter jeg ofte innom Ralph Lauren sin Double R&L linje, ikke at jeg har råd til det, men stilen er så genialt gjennomført. jeg syntes også det er mye fint fra street arenaen, så artister som Rosalia, Asap Rocky, Travis Scott er gull.

– Jeg syntes også "old money"-sjangeren er interessant, spesielt på sommeren. Jakker i fra 90 og 80 tallet er undervurdert, den oversized-fiten er unik. Samtidig så er jeg veldig glad i vintage ringer og smykker, og dras veldig mot design fra viking og romertid. De var helt rå på jewelry. Jeg synes også at amerikansk urbefolkning har utrolig mye stilig, alt fra unike perler, smykker og nydelig broderi.


Nå inspirerer du! Hva er din filosofi når du skal sette sammen et antrekk?

– Det eneste jeg kan si er at jeg fokuserer veldig mye på at ting har symmetri. Et eksempel på en som har perfeksjonert kunsten er T.Michael. Jeg prøver vel så godt jeg kan, men ofte ser man ting i retrospekt og tenker «hva i helvete holdt jeg på med her», men det er vel en del av gamet. Men generelt ting som helhetlig passer sammen.

Kan du nevne noen av dine favorittplagg eller accessories som du føler representerer deg på ditt beste?

– Jeg er veldig trofast på accessories, så ringer og øredobber ser du meg med, stort sett. Jeg har arvet en del av min mormor og perler mine egne armbånd og smykker. Det er mye ræl når det kommer til perlearmbånd, så jeg fant ut at jeg ville lage høykvalitets armbånd selv, som jeg forhåpentligvis skal utvikle til noe mer. Men ellers i løpet av året er det nok jakker, en jakke kan gjøre underverk, de snakker ofte for seg selv. Du kan rocke joggebukse og Uggs med en fet jakke liksom. Boots er også en sikker vinner hos meg.

Mormorer har som regel et skattekammer verdt å utforske, ja. Hvordan balanserer du komfort og stil i dine daglige antrekk?

– I størrelser og fasong vil jeg si, hehe. Jeg føler at etterhvert som man er tryggere i eget skinn så tillater man seg mer. Jeg kjøper alltid en større buksestørrelse fordi da er det god plass og det er mer behagelig. Før var man veldig opptatt av å vise biceps og snakket om hvor smal man var i livet, å lide for skjønnhet er bullshit. Jeg bruker betydelig mer oversize klær også.


Hva er din holdning til bærekraftig mote og miljøvennlige valg når det kommer til klær?

– Jeg synes det er kjempeviktig, moteindustrien er jo på veldig mange måter djevelen selv. Jeg skal ærlig innrømme at jeg har kjøpt klær hos fast-fashion brands, men nå er det i en betydelig mindre grad. Jeg handler egentlig for det meste secondhand, og nå som tilbudene fra vintagebutikker er større gjør det jo alt mye enklere. Jeg tror at om klesskapet ditt er 30-40% vintage/secondhand så har man kommet veldig langt. Mange føler nok at mange vintagebutikker er veldig rotete og uoversiktlige, men jeg ser at flere og flere butikker blir flinkere på å holde et systematisert sortiment, noe som er kjempenice.

Hvordan er det med favorittplaggene da, har du noen signaturplagg i garderoben din du aldri går ut døren uten?

– Jeg vet ikke om det er noe jeg alltid har på meg, men mitt nyeste tilskudd er grills, jeg har fått meg tannsmykker. Så om jeg skal dra stilen enda et hakk så kjører jeg på med de. Jeg har da en på hver hjørnetann, syntes selv de er helt rå, haha.

Hva er dine beste tips for å få et antrekk til å se unikt ut og skille seg ut fra mengden?

– Det skal egentlig ikke så mye til, som nevnt tidligere kan en fet jakke få antrekket til å se ganske unikt ut. Se etter farger eller unike sømmer/detaljer. Et eksempel kan være at du kan kjøre et all-black outfit og toppe det med en rød racing jakke. Personlig liker jeg ikke overkill. Ellers kan et skjerf i halsen gjøre mye eller et uvanlig hodeplagg.

Hvordan har din stil utviklet seg over tid, og hva tror du har påvirket denne utviklingen?

– Jeg har vel alltid hatt ting som går igjen, men jeg vil si den har modnet. Alle tingene jeg har holdt på med eller sett har smeltet sammen til det jeg har i dag. Jeg har så mange rare elementer, fra helt forskjellige verdener som jeg syntes bare funker sammen.

– Jeg kan rocke cowboystøvler og grills i tennene liksom, haha. Fra spøk til revolver, så har jeg vel kanskje mer øyne for unike plagg enn det jeg hadde før, samtidig som at jeg nå faktisk kjøper ting jeg syntes er dritfett, ofte fordi man har kun den ene sjansen. Det som påviker utviklingen er vel nye impulser, nye verdener osv.

Hvordan kommer din stil til syne i interiøret ditt?

– Den kommer vel frem vil jeg si, mye fordi jeg verdsetter de samme tingene i interiør. Patina, rustikk og samtidig unike farger. I den gamle stuen hadde jeg liksom popkunst fra Clover i knæsje farger, sammen med en 100 år gammel koffert, kuskinn på gulvet, blå designer stol og en 120 år gammel klespresser som var gjort om til sjenk.

Stilig! Hvem følger du på instagram for å holde deg inspirert på klesfronten?

– Nick Fouquet, Ralph Lauren, Double R&L, Rosalia, Johnny Depp, Mark Maggiori, Diamond Ranch, King of style, Oldgoldritual, Pikol Clothing, Wrangler.

Se profil fra ByGuiden:

No items found.
Laget av Fire Media

Siste innlegg

September 9, 2024
Video
Video
Fjellplatået som forener friluft og fest

Den nyåpnede terrassen på Ulriken inviterer til fantastisk utsikt, livemusikk og avslappende atmosfære. Med nye opplevelser både for turgåere og de som vil nyte en dag ute, har fjelltoppen noe for alle.

September 6, 2024
Video
Video
Premierefest på "Oppsig" sesong 2!

Marius la på seg 8 kilo i forrige sesong av Oppsig. Nå er de tilbake med sesong 2, og vi var tilstede på premieren.

August 25, 2024
Artikkel
Artikkel
Feelings 2024: Storm, musikalsk magi og Bergenserens ustoppelige festivalglede

Bergen fester - uansett vær! Her er vår oppsummering av Feelinngs festivalen 2024