PETNATT: Naturvin, pizza og god stemning i Grieghallen

Stemningsrapport fra PETNATT, Bergens store naturvinsfest

Artikkel
Artikkel
PETNATT: Naturvin, pizza og god stemning i Grieghallen

Fredagen var Grieghallen stappfull av bergensere og vinelskere som hadde tatt turen for å delta på PETNATT, byens store naturvinfest. Da vi kom ble vi ønsket velkommen av Ove, en av arrangørene, som tok oss med til noen spennende vinleverandører. Det var en god start på smakingen med naturvin fra Mallorca – et uventet men forfriskende valg. I retrospekt var dette en perfekt start, for det var tydelig at vi fikk oppleve mange nye smaker og stilarter de følgende timene.

Unike smaksopplevelser

I en flott oppdekket mezzanine, var det et mangfold av vin som pirret smaksløkene. Produsentene var på plass og fortalte entusiastisk om sine viner og produksjonsmetoder. Smaksopplevelsene strakte seg fra lette, friske hvitviner, friske og fruktige oransjeviner, til dype, mer komplekse rødviner. Her fantes det absolutt noe for enhver, om du har en lettere nedstøvet vinkjeller, eller akkurat har begynt å utforske denne interessante verden.

Sjeldne skatter og hemmelige vinklubber

Utover kvelden samlet det seg en del folk i den ene enden av salen. Her ble et par sjeldne flasker trukket frem og delt mellom de ivrige deltakerne. Vinene var sjeldne, og det hele var en slags “først til mølla”-fordeling, men i beste broderlige stil. Det var mens vi sto der og beundret engasjementet at vi overhørte en samtale om en hemmelig vinklubb. Det var et tydelig engasjement, noe hemmelighetsfullt, men kanskje vi får en invitasjon en gang?

Etterfest på Hoggorm – vin, pizza og østers i lange baner

Da festlighetene i Grieghallen var over, gikk turen videre til etterfesten på Hoggorm, som hadde reservert sitt område i bakgården. Her ble bordene raskt fylt opp med folk, og stemningen var ikke til å ta feil av – pizza, østers og naturvin i kombinasjon gjør noe med humøret. Østers ble servert i både enkle porsjoner og dusiner, noe som virkelig satte en ekstra spiss på kvelden.

Bakgården på Hoggorm var lun og varm, og det føltes nesten som alle var gamle venner, der vinene fløt fritt og latteren satt løst. Det var ikke rart at folk ble værende til sent utpå kvelden, med godt påfyll av drikkevarer som komplementerte den gode opplevelsen vi hadde «rett over veien». 

Naturvinens fremtid i Bergen

PETNATT viste at naturvin har fått sin plass i Bergen. Det er tydelig at interessen for denne typen vin bare vokser, og med et arrangement som PETNATT har byen fått en viktig møteplass for vinelskere. For de som ikke fikk det med seg i år, er det bare å holde av datoen for neste år –  vi skal hvertfall sikre oss billetter.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

October 12, 2024
Artikkel
Artikkel
Sirkuset fra Loddefjord

Pokal har gitt ut nytt album, 8 år etter debuten. Vi tok en prat med bandet om den nye platen og hvordan den er blitt til.

October 4, 2024
Artikkel
Artikkel
Den nye BIFF-sjefen er klar for jubileumsfestival.

BIFF 2024 er rett rundt hjørnet, og i år er festivalen 25 år. Vi tok en prat med den nye BIFF sjefen og fikk hans tanker om høstens store høydepunkt.

October 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Musikalsk Joker-premiere: Bergen Kino

Bergen Kino hadde før-premiere av Joker: Folie à Deux, en film som byr på en dypere psykologisk reise inn i Jokers sinn, med en musikalsk vri.