Musikalsk Joker-premiere: Bergen Kino

Bergen Kino hadde før-premiere av Joker: Folie à Deux, en film som byr på en dypere psykologisk reise inn i Jokers sinn, med en musikalsk vri.

Artikkel
Artikkel
Musikalsk Joker-premiere: Bergen Kino

Bergen Kino inviterte til en storslått premiere av Joker: Folie à Deux, og kinosalen var fylt med forventningsfulle publikummere. Kvelden ble løftet til et helt nytt nivå med Birgitte i spissen som Bergen Kinos egen Joker, som i ekte Joker-stil sørget for sprell og overraskelser. Midt i løpet for Rosa sløyfe dukket hun opp og spredte kaos og moro, til stor glede for både løpere og kinogjester. Stemningen var elektrisk og la grunnlaget for en filmopplevelse utenom det vanlige.

God stemning på Bergen Kino

Joker: Folie à Deux er ikke helt som man forventer. Der den første filmen utforsket Arthur Flecks forvandling til Jokeren, tar denne oppfølgeren går enda mørkere og dypere dykk inn i hans psyke. Mye av handlingen utspiller seg i hodet til Jokeren, og utfordrer hva som er virkelig og hva som bare eksisterer i Arthur Flecks sinn. Filmen utforsker det komplekse samspillet mellom Jokers psykiske lidelser og hans egen personlighet – hvor går grensen mellom sykdommen og mannen selv?

Var ikke bare fotografen som tok bilder

En av filmens store overraskelser er det musikalske elementet. I denne oppfølgeren møter vi Lady Gaga som Harleen Quinzel/Harley Quinn, og hennes inntog gir filmen et helt nytt musikalsk preg. Sangnumrene gir et innblikk i forholdet mellom Arthur og Harley, og skaper en surrealistisk stemning som matcher filmens indre kaos. Joaquin Phoenix leverer en enestående prestasjon som Arthur Fleck/Joker, og Lady Gaga i sin rolle som nydelig musikalsk Harley.

Var til og med en gjest som hadde med seg eget joker-kort

Joker: Folie à Deux skiller seg også ut ved å være mindre kaotisk enn forgjengeren. Filmen tar seg god tid til å utforske Arthurs indre kamp og det voksende forholdet til Harley Quinn, noe som gjør handlingen mer kontrollert og fokusert. Selv om den kanskje mangler noe av den narrative drivkraften og intensiteten til originalen, gir denne tilnærmingen rom for en mer nyansert og tankevekkende skildring av Jokeren som karakter.

Girls night out!

Alt i alt er Joker: Folie à Deux en god oppfølger som våger å gå i en annen retning, savner litt mer handling. Det er uansett en film som vil overraske, engasjere og utfordre seeren, og den er absolutt verdt å se for alle som likte den første filmen. Premieren på Bergen Kino levde virkelig opp til forventningene, og stemningen var på topp fra start til slutt – en vellykket kveld for både Joker-fans og kinogjengere.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

October 12, 2024
Artikkel
Artikkel
Sirkuset fra Loddefjord

Pokal har gitt ut nytt album, 8 år etter debuten. Vi tok en prat med bandet om den nye platen og hvordan den er blitt til.

October 4, 2024
Artikkel
Artikkel
Den nye BIFF-sjefen er klar for jubileumsfestival.

BIFF 2024 er rett rundt hjørnet, og i år er festivalen 25 år. Vi tok en prat med den nye BIFF sjefen og fikk hans tanker om høstens store høydepunkt.

September 29, 2024
Video
Video
Kløverhuset – Fra kjøpesenter til kulinarisk perle

Kløverhuset har gått fra å være et av Bergens eldste kjøpesentre til et moderne hotell med Sjø Restaurant & Vinbar. Her finner du en kulinarisk perle som kombinerer lokal sjømat og vestnorske råvarer.