Inkludert podcasten er tilbake fra sommerferie

Hvordan spiller det flerkulturelle perspektivet inn på politikk og konflikt?

Podcast
Podcast
Inkludert podcasten er tilbake fra sommerferie

Rasemotivert uro og konflikter


Doddo og Irene er tilbake i studio etter sommerferien, og mangler ikke tema å snakke om. Opptøyer i England etter knivangrep og et homofilt par er angrepet i Oslo. Det flerkulturelle perspektivet spiller inn på både politikk og konflikt, og Doddo lurer på hvordan andre innvandrere påvirkes av noe som er utført av noen som "ser ut som dem"? Mens media og samfunn ofte raskt kobler slike handlinger til kultur og bakgrunn når det gjelder minoriteter, forklares lignende handlinger utført av andre ofte med individuelle omstendigheter, som psykisk helse.

Hva tenker Irene om å leve i et flerkulturelt samfunn, hvor det å tilhøre en minoritet ofte innebærer at man ikke bare representerer seg selv, men hele gruppen man blir assosiert med?

Hør hele episoden her:

Se profil fra ByGuiden:

No items found.
Laget av Fire Media

Siste innlegg

October 12, 2024
Artikkel
Artikkel
Sirkuset fra Loddefjord

Pokal har gitt ut nytt album, 8 år etter debuten. Vi tok en prat med bandet om den nye platen og hvordan den er blitt til.

October 4, 2024
Artikkel
Artikkel
Den nye BIFF-sjefen er klar for jubileumsfestival.

BIFF 2024 er rett rundt hjørnet, og i år er festivalen 25 år. Vi tok en prat med den nye BIFF sjefen og fikk hans tanker om høstens store høydepunkt.

October 1, 2024
Artikkel
Artikkel
Musikalsk Joker-premiere: Bergen Kino

Bergen Kino hadde før-premiere av Joker: Folie à Deux, en film som byr på en dypere psykologisk reise inn i Jokers sinn, med en musikalsk vri.