Fra Fargespill til solokonsert på Ole Bull Scene

Marxiz er født i Colombia og oppvokst i Norge. Hun er en del av Fargespill-miljøet og er nå klar for sin første solokonsert.

Video
Video
Fra Fargespill til solokonsert på Ole Bull Scene

Klar for sin første solokonsert: 

Vi møter Marxiz en mandag formiddag etter innspilling av podcasten “Inkludert”, med Doddo og Irene Kinunda, der hun har vært gjest, og blant annet snakket om sin bakgrunn som adoptert fra Colombia. Marxiz, som i tenårene skiftet navn fra Emma Marxiz til kun Marxiz, girer opp til sin første solokonsert, som hun skal ha på Ole Bull Scene fredag 16. august. Hun er litt nervøs, men mest spent.

- Jeg er klar for å gønne på med mitt eget prosjekt og konsert. Det har vært en drøm helt siden jeg var liten. Jeg er litt nervøs, men samtidig gleder jeg meg mest. Nå har jeg også med meg verdens beste korister, Ella og Johanne, som også går på Fargespill sammen med meg.

En musikalsk reise

Marxiz, som snart fyller 20 år, er født i Colombia og oppvokst i Norge, og har alltid hatt musikk rundt seg. Sammen med mormor sang hun mye som barn, ofte til sanger fra sangbøker og barnesanger. Det var naturlig for henne å søke seg mot scenen for å synge og danse. Hun har lenge vært aktiv i Fargespillmiljøet, der hun har stått på scenen de siste fem årene. 

- Fargespill har jeg gått på i fem år. Da fant jeg mer ut av tilhørighet og fant plassen min, med tanke på at jeg er adoptert

Fargespill er en årlig begivenhet i Bergen, der forestillinger som gir et nært og musikalsk møte med unge menneskers historier, fortalt gjennom musikk og dans fra deres oppvekst og liv. Hver uke møtes barn og ungdom med forskjellig kulturell bakgrunn for å utforske hverandres kulturarv på en respektfull og nysgjerrig måte. 

Forventninger til konserten

Nå hun nå gjør seg klar for sin første konsert med eget materiale, lover hun en ærlig fremføring av sine egne låter, og hun er tydelig på hvor hun henter sin inspirasjon fra:

- Jeg er veldig glad i hiphop, R&B og neo soul. Erykah Badu, hun er en av mine favorittartister, sammen med Jill Scott, Angie Stone… Og så Miss Tati da, som er fra Bergen, og som er en stor rollemodell for meg

Se hele videointervjuet vårt her:

- Videoklipp er hentet fra Fargespill Studios Youtube kanal

Laget av Fire Media

Siste innlegg

September 9, 2024
Video
Video
Fjellplatået som forener friluft og fest

Den nyåpnede terrassen på Ulriken inviterer til fantastisk utsikt, livemusikk og avslappende atmosfære. Med nye opplevelser både for turgåere og de som vil nyte en dag ute, har fjelltoppen noe for alle.

September 6, 2024
Video
Video
Premierefest på "Oppsig" sesong 2!

Marius la på seg 8 kilo i forrige sesong av Oppsig. Nå er de tilbake med sesong 2, og vi var tilstede på premieren.

August 25, 2024
Artikkel
Artikkel
Feelings 2024: Storm, musikalsk magi og Bergenserens ustoppelige festivalglede

Bergen fester - uansett vær! Her er vår oppsummering av Feelinngs festivalen 2024