På Bergen Kino møttes politikere og kulturaktører til en offentlig diskusjon om hva salg av Bergen Kino kan bety for byens kulturliv.
– Når man først er begynt er det vanskelig å stoppe, sier Patryk lattermildt og sikter til flere tilbakevendende gjester på den korte tiden de har vært åpen.
Satser på kveldstid
Fra før av driver de to brødrene det populære suppestedet Daily Pot i Vaskerelven. Men da muligheten bød seg for å overta et nytt lokale, så de sitt snitt til å endelig gjennomføre konseptet de hadde tenkt på i flere år.
– Når vi planlegger nye konsepter, prøver vi alltid å tenke på hvordan det kan tette et hull i markedet her i byen. Vi har familie i Frankrike, og er vokst opp med flere mattradisjoner derfra. Så nå følte vi at Bergen var klare for noe nytt, forteller Kevin.
De har mange planer for bakeriet som allerede har mange ansatte i sving for å kunne tilby ferske bakevarer hver eneste dag. Bak disken bugner det av donuts, croissant- og muffins-hybriden “Cruffins” og croissantsmultringen “Cronut”, toppet med alt fra vanilje til hasselnøtt glaze. På drikkemenyen finner du ulike kaffevarianter og varm drikke, i tillegg til kalde leskedrikker og iskaffe. Den gode nyheten for mange? Det er også alkoholservering på kveldstid. Med mål om et levende sted, også på kveldstid, har de sørget for skjenkebevilling for å komplementere de ulike utelivskonseptene de planelgger å ha på stedet.
– Vi har ikke lagt noen begrensninger på oss selv når det gjelder hva dette stedet kan være og romme. Vi har allerede hatt noen vellykkede jazzkvelder på fredager, og skal også ha comedy nights fremover, røper de.
– Matkulturen var veldig sterk hjemme hos oss
På en tirsdags formiddag er det fullt på alle bordene i det nokså store lokalet. I hvert fall om man sammenligner med de trange, men like fullsatte lokalene til Daily Pot i Vaskerelven. Stedene deler mye av den samme filosofien og kjærligheten til gode råvarer. Det er det Daily Pot er bygget på, og trolig det som gjør at stedet troner høyest på Tripadvisor av alle stedene i Bergen.
– Vi har lært utrolig mye fra driften av Daily Pot som vi tar med oss inn i dette. Og så elsker vi donuts og ostekaker, og føler virkelig at Bergen har manglet det. Så hvis det er en ting vi tar stolthet i, så er det oppskriftene våre, sier Patryk og får støtte fra broren:
– Matkulturen hjemme hos oss var veldig sterk da vi vokste opp. Vi reiste mye og ble introdusert for mange forskjellige typer mat over hele verden. I tillegg ble vi oppfordret til å lage mat selv fra ung alder av, så det er også noe vi tar med oss inn i dette. Vi vil dele matgleden, rett og slett.
Tungt i starten
De to vokste opp i Polen, men flyttet til Norge da yngstemann Kevin var 17 år. Først gikk turen til Askøy, før de etter hvert trakk inn mot sentrum.
– Det var en helt ny verden som åpnet seg da. Vi skjønte at det var her i sentrum ting skjedde.
De forelsket seg fort i byen og omgivelsene rundt. Spesielt i naturen; fjellene, fjorden og til og med det ruskete bergensværet.
– Ja, til og med regnet føltes helt fantastisk.
Å starte noe eget var ikke så lett i starten. Det var tungt å sette seg inn i nye, norske systemer og det tok tid å bygge nettverk, men drømmen om å skape noe var sterkere enn frykten for å ikke få det til. Med beinhard jobbing, og ingen fridager, fordelte de oppgavene mellom seg og satte i gang.
– Og det er i grunnen det vi fortsatt gjør. Vi er to poteter der vi begge gjør det aller meste. Det er også mye brannslukking, men vi har lært utrolig mye på veien, forklarer Patryk og tilføyer:
– Og hvis jeg først skulle jobbe med noen, så måtte det jo bli sammen med han jeg kunne stolt på med livet mitt.