Dette skjer i Bergen

September er ikke bare starten på den regnfulle høsten. Det er også mat, musikk og film. Sjekk ut hva som skjer i Bergen i september!

Artikkel
Artikkel
Dette skjer i Bergen

September:

Styrtregnet fra august er tilbakelagt, og plutselig meldes det om varmerekorder og oppholdsvær i Bergen! Før det verste høstværet setter inn, så har Bergen fremdeles noen oppturer du bør få med deg!

Bergen Matfestival

Første helgen i september, altså fredag 6. og lørdag 7. september arrangeres Bergen Matfestival og Norsk Siderfestival i hjertet av Bergen. Festivalene finner sted på Festplassen, Torgallmenningen, i Byparken og på alle festivalrestaurantene. Her får du hele Vestlandet på ett fat! Vi er lovet både oppholdsvær og temperatur på 20-tallet, så her har du ingen grunn til å holde deg hjemme! Du kan se hele programmet HER!

Hot!Hot!Hot!

Hot!Hot!Hot! er en festival for klubbmusikken som finner sted på USF Verftet mellom 6 - 8 September. Festen foregår over 3 dager, der søndagen er gratis. Det kjøpes billetter enkeltvis til fredag og lørdag. Et av fredagens store trekkplastre er Tacobitch! som med sitt elleville live show tar publikum med storm, og senest i sommer satte de fyr på teltet i Roskilde. Sjekk hele programmet HER!

Marit Woldsæter - “Hei, jeg heter Marit”

Marit trenger knapt noen nærmere introduksjon og er tilbake med soloshow. Hun er en av landets mest populære scenekomikere med flere gigantsuksesser både som soloartist og som en del av “Kvinner på randen”. Nå står hun igjen alene på scenen, denne gang med Eirik Krokås som tekstredaktør. Showet spilles til desember, og du finner billetter HER

MARO

MARO, eller Mariana Secca, som er hennes egentlige navn er en multi-instrumentalist, låtskriver og produsent fra Lisboa, Portugal. Du ser henne på Forum scene onsdag 11. september. Mer info og billetter HER

Gåte

Gåte er tilbake i Bergen, og denne gang flytter de seg fra Verftet, der de har hatt sine siste konserter i Bergen, til Bergens storstue, Grieghallen. Du kan nå oppleve Gåtes fengslende kombinasjon av tradisjonelle melodier og elektrisk energi i Grieghallen 14. september. Les mer og kjøp billetter HER

Silya:

Silya er nok kjent for de fleste som dommer i Stjernekamp er en av Norges sterkeste live-artister og har spilt utallige konserter med bandet sitt Silya & the Sailors de siste årene. I starten av septermber slipper hun soloalbym, og 21. septermber står hun på Kulturhuset i Bergen. Les mer og sikre deg billetter HER

Dilemma med Eli Kari

I august er det premiere på det splitter nye talkshowet Dilemma, der Eli Kari Gjengedal inviterer kjente gjester til å diskutere hverdagsdilemmaer og unike problemstillinger som mange av oss har støtt på, eller kanskje aldri har tenkt over. Ingen dilemmaer er for små eller store. Les mer HER

På Kino i september:

Høsten er perfekt for kinobesøk. Når det normale bergensværet kommer tilbake er det mange filmer som bør kunne lokke deg inn i kinomørket. Her er noen av de vi gleder oss til:

Beetlejuice Beetlejuice

Beetlejuice er tilbake! Den Oscar-nominerte kreative visjonæren Tim Burton og den Oscar-nominerte stjernen Michael Keaton gjenforenes i «Beetlejuice Beetlejuice», den etterlengtede oppfølgeren til Burtons prisbelønte «Beetlejuice».

Quislings siste dager

13. september kommer filmen om landsforræder Vidkun Quislings siste dager og møtet med sjelesørger Peder Olsen før dommen og henrettelsen i 1945. Hovedrollen spilles av Gard B. Eidsvold som Vidkun Quisling og Anders Danielsen Lie som Peder Olsen

Megalopolis

Fra mesterregissør Francis Ford Coppola kommer "Megalopolis”, et episk drama om en visjonær arkitekt som står overfor sin livs største utfordring: å gjenoppbygge New York City etter en katastrofal ødeleggelse.

Honorable mentions:

Jan Tore Kristoffersen - Ingenting å tape - to siste forestillinger i september:

Kakkmaddafakka - konsert på USF Verftet. Konserten er utsolgt, men kanskje du finner en billett på FINN hvis du er heldig, eller du kan prøve å stjele en fra en venn

Standup på Lille Ole Bull. Klubbkveld hver torsdag og fredag hele september

Denne listen er ikke en komplett liste over arrangement i Bergen, men en kuratert oversikt over det vi mener du bør få med deg. Har du tips til andre ting vi bør få med oss? Send oss en melding på Facebook eller Instagram. Våre DMs er åpne!

Her er oversikten over hva vi opplevde i August:

Dragefjellet Minifestival

For åttende året på rad forvandles Dragefjellet til et festivalområde og det blir konserter fordelt på 4 scener og masse aktiviteter for store og små. Lørdag 3. august kan du oppleve Bergens mest sjarmerende gatefest, en soleklar vinner for deg som vil ta med hele familien på en unik opplevelse.

Inngang er selvfølgelig gratis, og du kan sjekke ut hele programmet HER!

Deep Purple på Plenen

På lørdag 3. august er det også duket for konsert med det legendariske rockebandet Deep Purple. Med seg har de også band som Europe og Kristi Brud. Dette er et must for alle fans av rock og de som vil oppleve en bit av rockehistorien. Les mer, og kjøp billetter HER!

Mojo Sommerfest

Fredag 9. august blir det fest på Verftet, da Mojo Workout drar i gang sin årlige sommerfest på Feriekolonien, der det blir konserter, utstilling og loppemarked. Se hele programmet og kjøp billetter HER!

Lars Winnerbäck + CC Cowboys

$artistdata->imageCredit

Samme fredag 09. august kommer den svenske artisten Lars Winnerbäck og våre norske CC Cowboys på Bergenhus Festning. Lars Winnerbäck spiller på utsolgte arenaer over Norge og Sverige, og CC Cowboys har holdt det gående siden 1990, og lover en uforglemmelig kveld i Bergen.
Les mer og kjøp billetter HER!

We Love the 90s & 2000s

$artistdata->imageCredit

Konseptene “We love the 90s” og We love the 2000s” har vært to populære konsepter hver for seg, men nå slås de sammen til et gigantisk show på Bergenhus Festning lørdag 10. august. Ta en episk tidsreise tilbake til de ikoniske tiårene, med artister som Vengaboys, Hanson og Atomic Kitten. Se mer info om arrangementet HER!

Det blir i tillegg afterparty på Bryggen Nightclub med DJ Sash! og Mr. Dee.

LILLE CHICAGO på Pappa

"Lille Chicago" arrangeres 13. august på Pappa Bar fra kl. 20.00, med gratis mat og en varm, internasjonal atmosfære. Kvelden er fylt med energiske liveopptredener fra band og vokalister, DJ-sett og en sterk dose hip hop-vibes. Dette er en unik mulighet for artister til å vise seg fram og støtte hverandre i et kreativt og inspirerende miljø. Les mer om arrangementet her.

MARXIZ på Ole Bull Scene

Marxiz er født i Colombia og oppvokst i Norge. Hun er en del av Fargespill-miljøet og har debutert som vokalist og låtskriver på operaen i Oslo og i Grieghallen i Bergen. Hun er nå klar for å dele musikken sin med publikum fredag 16. august på Ole Bull Scene. Du kan lese mer og kjøpe billetter HER!

"En God Time" med Erik Del Barco

Den allsidige skuespilleren og komikeren Eirik Del Barco står på scenen på Ole Bull i august med sitt show "En god time" der han inviterer til historiefortelling med midtlivskrise og refleksjoner rundt generasjoner som fokus. Billetter kjøper du HER

Feelings 2024

$artistdata->imageCredit

Festivalsommeren fortsetter på Bergenhus festning over to dager på Feelings festivalen 23.-24. August, med artister som Alan Walker, Zara Larsson, Undergrunn, Kjartan Lautitzen og Tiësto. Her blir det noe for alle, og det bygger opp til en fantastisk helg for alle som ikke har parkert festskoene før vinteren.
Les mer og kjøp billetter HER!

Villahagefesten

De siste somrene har Villahagen huset konserter med en rekke store artister, og i år blir det festival i den idylliske hagen ved Gran Hotel Terminus den 30. og 31. august! Artister som No. 4 fra Oslo, TØFL fra Stavanger, og John Olav Nilsen og Nordsjøen, Dårlig Vane, Fl3x, The Real Jobs er noe av det som venter deg denne siste helgen i august. Les mer om arrangementet HER!

Kinohøsten

I august er det også klart for flere store filmpremierer.

Borderlands

Basert på en av de mest populære spillfranchisene, og regissert av skrekkmester Eli Roth, lover Borderlands et actionpacket eventyr

Alien: Romulus

Et nytt kapittel i Alien sagaen står for tur, og i denne filmen tar regissør Fede Álvarez (Evil Dead, Don't Breathe) Alien-franchisen tilbake til skrekksjangeren.

Coraline 15 års jubileum

I august feires 15-årsjubileet for den kritikerroste stop-motion-filmen Coraline, som har begeistret fans over hele verden siden 2009. Filmen var den første animerte filmen laget i ekte stereoskopisk 3D, og vender nå tilbake til kinoer i Remastered 3D og i vanlig 2D

Se mer om høstens kinopremierer HER!

SLIK VAR JULI:

Sommer i Bergen kan bety alt fra bading på Nordnesbadet, uteservering på Torgallmenningen eller en kinotur i pissregnet. Vi har samlet litt av det som skjer i juli, slik at du slipper å tenke selv. Det største som skjer i sommer er for mange fotball-EM, og dersom du skulle bli kastet ut hjemmefra av en mann eller kone som hater fotball, så kommer snart vår artikkel om det beste stedet å se EM finalen.

Dette skjer ellers i Bergen i Juli:

Sommerstandup på Ole Bull Scene

Standup Bergen byr på latter hele sommeren

I hele juli presenterer Stand Up Bergen Sommerstandup på Ole Bull Scene! Her vil det bli laget en innendørs bakgård og det loves herlige sommerkvelder. Her kommer det til å bli sydenstemning i hele juli og første uke i august!

Uke 27: Lars Berrum

Uke 28: Gaute & Snorre

Uke 29: Nora Svenningsen & Amalie Stuve

Uke 30: Hans Morten Hansen

Uke 31: Jonas Bergland & Christoffer Schjelderup

Se mer om arrangementene HER

Matmarked hver lørdag på USF Verftet i hele sommer

Hver lørdag i juli er det matmarked på USF Verftet. I urbane omgivelser på USF Verftet kan du nyte god mat fra talentfulle kokker og matprodusenter – hver lørdag kl. 13 – 19. Det er flere matboder å velge mellom, og det blir DJs og minikonserter i en barnevennlig atmosfære. Se mer om arrangementet HER

Bruce Springsteen vorspiel på Verftet, og Sjefen sjøl på Dokken

"The Boss" har konsert på Dokken 21. Juli, og har du ikke sikret deg billett til denne konserten ennå, så er nok ditt eneste håp å ta på dykkerdrakten og prøve å snike deg inn sjøveien. Men dagen i forveien så er det vorspiel på USF. Sjekk arrangementet her:

Pokal spiller akustisk på 5071 Pub'en

Bergensbandet Pokal spiller opp til akustisk på 5071 Pub'en 5. juli! Bandet kommer snart med nytt album "Sirkus Pokal", og på konserten får du både gamle og nye låter i akustisk drakt. Det hele går ned 5. Juli.

Kinosommer

Dersom solen mot all formodning skulle finne på å gjemme seg, så er det mange filmer å velge mellom på kino i sommer. Her er noen av våre favoritter på Bergen Kino:

Deadpool & Wolverine

En ikonisk duo kommer på lerretet i slutten av juli, og vi er nok ikke alene om å glede oss til denne. For å sitere en, ja faktisk begge hovedpersonene i filmen: “Let´s fuckin go!” På kino fra 24. Juli.

Innsiden Ut 2

Barnefamilier har nok å velge i denne sommeren, fra Pixer kommer oppfølgeren til en av deres fineste filmer, Innsiden Ut, der vi møter flere av de følelsene som finnes i oss. På kino allerede nå!

Grusomme Meg 4

Gru og hans Minions vender tilbake i den fjerde filmen fra den populære franchisen
Alle de kommende filmene finner du oversikt over her:
https://www.bergenkino.no/actual-content?tab=upcomingmovies

Femti 71 – sommer på USF Verftet

I slutten av juli blir det to dager med basketball og aktiviteter for hele familien på verftet. Det blir graffiti, dans, og redesign av klær for de yngste. Det serveres gratis mat (så lenge det rekker) og på kvelden blir det konserter og danseshow.
Se mer info HER

Har du flere tips til oss? Du når oss på både Facebook og Instagram!

Laget av Fire Media

Siste innlegg

September 6, 2024
Video
Video
Marius la på seg 8 kilo i forrige sesong av Oppsig, nå er de tilbake med sesong 2.

Vi var tilstede på premieren på sesong 2 av "Oppsig", der Marius Solberg og Ole Sirnes tar oss med på det beste Bergen har å by på av spisesteder.

August 25, 2024
Artikkel
Artikkel
Feelings 2024: Storm, musikalsk magi og Bergenserens ustoppelige festivalglede

Bergen fester - uansett vær! Her er vår oppsummering av Feelinngs festivalen 2024

August 22, 2024
Artikkel
Artikkel
Vi lanserer ByGuiden!

ByGuiden gir deg en nøye utvalgt samling av Bergens beste spisesteder og kulturscener, slik at du kan oppleve byen på best mulig måte!