Åsane City: - Det e ekte, det e tidi, det e fett

Åsane City er byens heteste, nye rapgruppe - klare til å ta Norge med storm. Med røtter i Åsanes rike freestyle-kultur og en autentisk, ekte stil, bringer de noe friskt og unikt til den norske musikkscenen. Hold øynene åpne for disse talentfulle guttene fra nordre bydel.

Video
Video
Åsane City: - Det e ekte, det e tidi, det e fett

I hjertet av Åsane har en ny rapgruppe, Åsane City, Vi tok en prat med Jonas, Styrk og Aleksander for å få et innblikk i deres musikalske reise og hva som driver dem.

Musikk i blodet

-"Jeg hadde spilt musikk hele livet egentlig, det kommer fra foreldrene mine, både mamma og pappa hadde spilt i band" Sier Styrk,

Denne musikalske arven har åpenbart hatt stor innflytelse på han.

Se hele intervjuet på video her: 

Freestyle kultur i Åsane

Åsane har alltid vært kjent for sin sterke freestyle-kultur. – Freestyle og henge med klikken, og bare å høre på masse god rapmusikk, forklarer Jonas. Dette miljøet inspirerte guttene til å begynne å skrive sine egne tekster. – Så møttes vi og prøvde oss frem, sier han. Det er tydelig at denne kulturen har vært en viktig del av deres oppvekst og musikalske utvikling.

Nikolai, siste medlemmet i gjengen

Åsane City blir seriøse

Med inspirasjon fra storheter som Lars Vaular, A-Laget, Kendrick Lamar, Nas, Gang Starr og DJ Premier, har Åsane City utviklet sin egen unike sound.

– Da vi begynte å lage Åsane City og lage litt mer sanger sammen, så ble det jævlig fort litt mer seriøst, sier Aleksander. De har allerede produsert over 350 sanger, og med stigende etterspørsel er de klare for å dele musikken sin med et større publikum.

Fra venstre Jonas, Aleksander og Styrk klar for ta over Bergen sin rapscene.

Ekte og autentisk

«Det e ekte, det e tidi, det e fett» sier guttene med et smil. For Åsane City handler det om å være seg selv og lage musikken de elsker. Det blir aldri som å prøve å lage noe. Det vi har lyst til å være, lager vi», sier Aleksander. Denne autentisiteten og dedikasjonen til deres håndverk skinner gjennom i alt de gjør.

Utestedet Pappa var fullstappet, under lanseringsfesten til Åsane City.

En Lys Fremtid

Barsjefen på Pappa, Bjarne Nordlund, uttrykte det best under lanseringsfesten:

– Bergen, hele Norge skal passe seg fordi at de guttene er sånn som de er. De er her for å ta dere...

Med denne entusiasmen og arbeidsmoralen er det ingen tvil om at Åsane City er på vei mot store ting.

Vi gleder oss til å følge deres reise. Hold øynene og ørene åpne, for disse guttene er klare til å sette sitt preg på den norske musikkscenen.

Hør Åsane City på Spotify

Sjekk ut musikken deres på Spotify og følg dem på sosiale medier for å få med deg de nyeste oppdateringene. Åsane City er klare for å ta over, og vi i Utetrend kan ikke vente på å se hva fremtiden bringer for denne talentfulle gruppen fra Bergen.

Laget av Fire Media

Siste innlegg

September 6, 2024
Video
Video
Marius la på seg 8 kilo i forrige sesong av Oppsig, nå er de tilbake med sesong 2.

Vi var tilstede på premieren på sesong 2 av "Oppsig", der Marius Solberg og Ole Sirnes tar oss med på det beste Bergen har å by på av spisesteder.

August 25, 2024
Artikkel
Artikkel
Feelings 2024: Storm, musikalsk magi og Bergenserens ustoppelige festivalglede

Bergen fester - uansett vær! Her er vår oppsummering av Feelinngs festivalen 2024

August 22, 2024
Artikkel
Artikkel
Vi lanserer ByGuiden!

ByGuiden gir deg en nøye utvalgt samling av Bergens beste spisesteder og kulturscener, slik at du kan oppleve byen på best mulig måte!