Lux på menyen

Fra Løyrom til Afternoon Tea. Vi har snoket i et titalls menyer og funnet frem til et lite utvalg godsaker man kan dra kortet på en dag man vil ta den helt ut.

Artikkel
Artikkel
Lux på menyen

Østers

Nok en delikatesse fra havet, et afrodisiakum mener noen. På Bien Basar får du norske østers med tre forskjellige granityrer. På Hoggorm finner du ostegratinerte østers, og et godt utvalg vin som passer til. Det samme gjør du på Le Mathis som byr på østers, perfekt for å dele med noen du er ekstra glad i. På restaurant 1877 finner du østers rockefeller på menyen, samtidig verdt å sjekke ut det nye lunsjkonseptet deres. 

Afternoon tea

Opus 16 får du ettermiddagste i kjent, britisk stil. Her er stettfatene høye, og skjenkingen av bobler raus. Men vel så viktig er den nytrukne teen, som finnes i alle mulige varianter, servert med fingersmørbrød, søtsaker og ja, masse bobler, for de som vil ha det. På Hotel Oleana kan du også invitere til ekte, bergensk Afternoon Tea- selskap med sandwicher, bakverk og deilig, nytrukket te. På Hotel Norge har de gått for den litt livligere varianten «Tipsy Tea», hvor det du trenger å vite ligger i navnet.

Løyrom

Er oransje det nye svart? Delikatessen fra Kalix i Nordbotten i Sverige lages av rogn fra den lille laksefiskarten lagesild. På Brasserie Cherié får du Kalix Løyrom servert med potetchips, rødløk, crème fraîche og dill. På restauranten til Fjellskål finner du Nord-Sveriges stolhet på menyen, servert med ristet brød, rørosrømme og dill. På Ostra er Løyrom representert i form av en maisnacks toppet med Løyrom og rømme. I Frescohallen kan du få Løyrom servert med surdeigsbrød, crème fraîche og gressløk.

Boblebrunsj

Å samle vennegjengen til en boblebrunsj har gått fra å være en typisk aktivitet på nasjonaldagen, til å bli et fastere inventar i helgene. På Bergen Brunsj kan du velge i deilige lunsjretter med bobler til i estetiske omgivelser. Det samme kan du gjøre hos Hotel Norge, som er blitt selve moren til alle boblebrunsjer i byen. På Plassen og Bjerck kan du også nyte en deilig lunsj med bobler i glasset. Colonialen Litteraturhuset er også et godt valg for bobler og lunsj kombinert. Ta gjerne et glass med bobler til de deilige lunsjrettene på favoritten Cafe Opera, også.

Siste innlegg

May 8, 2024
Artikkel
Artikkel
STIL med Patrik Gullaksen Vik

I denne motespalten snakker vi med kule folk om personlig stil og elementene som har vært med på å forme den.

May 1, 2024
Video
Video
De vil bli Bergens beste coctailbar

«Tipsy» i Vaskerelvsmauet åpner med ambisjoner om å være blant Bergens beste steder å tilbringe kvelden. Vi har fått en sniktitt på den nye baren og et innblikk i planene videre.

April 28, 2024
Video
Video
Bergen City Marathon 2024

Bergen City Marathon samlet hele byen i en feiring av idrett, samhold, sykehusklovner, og fellesskapsfølelse i Bergen.